Samenwerking middelbare scholen

Bijlesuur ontzorgt middelbare scholen
Al meer dan tien jaar begeleidt Bijlesuur leerlingen van alle scholen in Houten en omstreken bij het maken van huiswerk en leren voor toetsen.

Wat bieden wij?
We plannen samen met de leerling het huiswerk en de toetsen. Een leerling krijgt lik op stuk uitleg van de coach als hij/zij iets niet begrijpt. We overhoren alle toetsen en we helpen bij het maken van verslagen en presentaties. We hebben een examenklas en scoren al tien jaar lang 100% geslaagd. Ouders/verzorgers en leerlingen krijgen na elke keer huiswerkbegeleiding een app van de desbetreffende coach over de voortgang. Bijlesuur houdt na elke toetsperiode met de leerling een STARR-reflectie over de voortgang, deze wordt gedeeld met de schoolbegeleider en ouder/verzorger.

Wegwerken van corona-achterstand
Scholen kunnen nu ook leerlingen inschrijven bij Bijlesuur. De mentor of schoolbegeleider kan nu eenvoudig online een inschrijfformulier invullen en aangeven voor welke leerling en voor welke vakken er ondersteuning nodig is.  Bijlesuur heeft inmiddels ruim tien jaar ervaring en aan een half woord genoeg om de begeleiding goed op te pakken. We begeleiden leerlingen van College de Heemlanden, 10-14 Houten, Het Houtens, Lek en Linge, Yuverta, KWC, Oosterlicht, Cals College, USG, Unic, CGU, Berg en Bosch Houten, Anna van Rijn College, X11 en KSG De Breul.

Voordelen
Het grote voordeel ten opzichte van een uur bijles op school is dat bij Bijlesuur de leerling de uitgelegde stof kan oefenen: “Meters maken”. Bijlesuur is zeven dagen per week geopend en een leerling kan dagelijks maximaal 6 uur onder begeleiding aan zijn vakken werken. Dagelijks zijn alle disciplines (exacte vakken, talen en maatschappijvakken) in huis. Het uitbesteden van huiswerkbegeleiding bij Bijlesuur zou voordeliger en goedkoper kunnen zijn voor scholen dan het zelf binnen eigen school aan te bieden. Bijlesuur is géén school, leerlingen worden in huiselijke sfeer begeleid.

Locatie
Bijlesuur bevindt zich op de Pelmolen 8 in Houten, nabij winkelcentrum het Rond en precies tussen station Houten Castellum en station Houten. Er is na een kleine uitbreiding nu nog extra plek voor 20 leerlingen per dag.

Kosten
Het tarief voor huiswerkbegeleiding, inclusief bijles voor vakken, voor 1 middag per week van maximaal 6 uur of in het weekend maximaal 5 uur achtereen, bedraagt 30 euro totaal per keer. Dit is inclusief de planagenda van Bijlesuur, een drankje, fruit en een versnapering. Ook maken wij kopietjes wanneer nodig. Het is ook mogelijk om als leerling meerdere middagen per week te komen. Bijlesuur stuurt voorafgaande aan de start van de huiswerkbegeleiding een factuur van  € 300 aan school voor 10 keer huiswerkbegeleiding (maximaal 6 uur per keer). Zie ook de openingstijden.

Vragen? Neem gerust contact op met Roelie ten Kate, tel: 06-22745594.

 

Scroll naar boven